[B]Wstępne ustawienie ksenonów

Wszystko o karoserii na zewnątrz i wnętrzu (naprawy blacharskie, szyby, fotele, tapicerka, plastiki, bagażniki dachowe itp.)

Moderatorzy: Rybka, Tazz

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
tomkey
Przeglądacz
Posty: 70
Rejestracja: pt mar 12, 2010 22:05
Lokalizacja: W-WA / Grodzisk Maz.
Model:

[B]Wstępne ustawienie ksenonów

#1 Post autor: tomkey » pn wrz 13, 2010 07:25

Witam. Panowie , czy istnieje możliwość jakiegoś ręcznego ,ustawienia lamp ksenonowych .
W serwisie niby ustawiają na przyrząd i jest niby dobrze a potem widzę , że jest jednak krzywo .
Czy to jest kwestia mocowania w ogóle całej lampy zespolonej w karoserii ??
T.
Ostatnio zmieniony pt gru 16, 2011 17:57 przez tomkey, łącznie zmieniany 1 raz.

tico0

#2 Post autor: tico0 » pn wrz 13, 2010 08:34

tomkey pisze:Czy to jest kwestia mocowania w ogóle całej lampy zespolonej w karoserii ??
Mocowanie to po pierwsze należy sprawdzić.
tomkey pisze:W serwisie niby ustawiają na przyrząd i jest niby dobrze a potem widzę , że jest jednak krzywo .
Jeśli płacisz za usługę to do poprawki.... osobiście nie miałem nigdy ksenonów ale po regulacji świateł na stacji diagnostycznej nigdy nie miałem problemów z ich świeceniem.
tomkey pisze:czy istnieje możliwość jakiegoś ręcznego ,ustawienia lamp ksenonowych
Opieram się na lampach z laguny tam była taka możliwość. Także myślę że tu też powinna być....

Lorry
Zafiromaniak
Posty: 2372
Rejestracja: śr lut 04, 2009 11:41
Imię: Grisza
Lokalizacja: KR/WF
Auto: Direct, OPC i BiałaStrzała
Model: ZBZAAF
Oznaczenie silnika: Z22yh20LET

#3 Post autor: Lorry » pn wrz 13, 2010 09:15

Co do zasady one mają się same ustawiać, ale raz na jakis czas można je ustawić manualnie, ale jak dokładnie to nie mam pojecia... W Etzoldzie nic nie znalazłem...

Jak robiło to ASO lub serwis to zdecydowanie na poprawkę z uwzględnieniem mocowania

Awatar użytkownika
tomkey
Przeglądacz
Posty: 70
Rejestracja: pt mar 12, 2010 22:05
Lokalizacja: W-WA / Grodzisk Maz.
Model:

#4 Post autor: tomkey » pn wrz 13, 2010 21:42

Lorry pisze:Co do zasady one mają się same ustawiać,
Owszem , same się ustawiają w zależności od obciążenia samochodu , ale nie ustawią się asymetrycznie tak jak powinny . Dzisiaj wyczaiłem mocowanie reflektorów i będę kombinował czy to kwestia złego mocowania .
Jutro jade na przeglad i rusze temat.

Mihó

#5 Post autor: Mihó » pt paź 08, 2010 19:57

Można bez problemu ustawiać, zarówno w pionie, jak i w poziomie. Potrzebny imbus

ODPOWIEDZ

Wróć do „Karoseria i wnętrze”