[A] Znalazłem złącze, wtyczkę, gniazdo, przycisk - do czego?
-
- Zafiromaniak
- Imię: Janusz
- Auto: Zafira
- Model: A
- Oznaczenie silnika: Y20DTH
- Plec:
Pierwsza - chyba tzw "moduł skandynawski" (podstawka pod przekaźnik świateł dziennych)herkules pisze:Znalazłem wtyczkiod czego one są???
Druga - na pewno nieoryginalna - pewnie jakiś alarm
Trzecia - nie widzę ani wtyczki ani kolorów kabli
Czwarta - wygląda na wtyk do włącznika grzanych foteli
Janusz
-
- Zafiromaniak
- Imię: Janusz
- Auto: Zafira
- Model: A
- Oznaczenie silnika: Y20DTH
- Plec:
Chyba nie sądzisz że fabryka zrobiła Tobie prezent w postaci maty w foteluherkules pisze:Jeżeli założę włącznik podgrzewanych foteli to będzie ciepło w pupe czy muszę jeszcze maty grzewcze zakładać?

Janusz
-
- Świeżak
- Model:
- gRZENIU
- Zafiromaniak
- Imię: Grzegorz
- Auto: Signum
- Model: Polift
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
- Plec:
Instalka może być podciągnięta nawet do złącze fotela , ale możesz zawsze rozkodować Vin: http://www.zafiraklub.pl/viewtopi ... 324#300872 , i będziesz wiedział czy powinno być grzanie du..kiJanus pisze:herkules napisał/a:
Jeżeli założę włącznik podgrzewanych foteli to będzie ciepło w pupe czy muszę jeszcze maty grzewcze zakładać?
Chyba nie sądzisz że fabryka zrobiła Tobie prezent w postaci maty w foteluPoza tym pytanie czy kabel dochodzi od włącznika do fotela - bo może tylko do złącza przy słupku

- tomzam
- Mieszkaniec
- Imię: Tomek
- Auto: Opel
- Model: ZafiraA
- Oznaczenie silnika: DTH
- Plec:
Przy okazji montażu klimatronika znalazłem kilka luźnych kabli, może ktoś wie do czego to:
1. Podstawa przekaźnika - nad schowkiem za poduszką pasażera
2. Kostka 5-pinowa wychodzi z wiązki nad schowkiem
3. Kostka za skrzynką bezpieczników na lewym słupku - wygląda jak do modułu przepalonych żarówek w vectrze czy omedze - w zafirze też do tego??
4. 2 kostki /zielona + niebieska/ - nie są od włączników grzania siedzeń bo te mam gdzie indziej, pod tunelem środkowym z prawej strony na wysokości popielniczki

1. Podstawa przekaźnika - nad schowkiem za poduszką pasażera

2. Kostka 5-pinowa wychodzi z wiązki nad schowkiem

3. Kostka za skrzynką bezpieczników na lewym słupku - wygląda jak do modułu przepalonych żarówek w vectrze czy omedze - w zafirze też do tego??

4. 2 kostki /zielona + niebieska/ - nie są od włączników grzania siedzeń bo te mam gdzie indziej, pod tunelem środkowym z prawej strony na wysokości popielniczki

- zafirapawel
- Bywalec
- Imię: Paweł
- Auto: Zafira A 1.8
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: X18xe1
Witajcie,wczoraj cb zakladalem w zafize i znalazłem kostki:
1.obok fotela kierowcy pod progiem czarna zaokrągloną
2. Obok nóg kierowcy przy głównych zlaczach przy punkcie masowym zielona (podobna od sterownika skrzyni automatycznej)
3pod fotelem pasażera taka jak w drugim punkcie
Ktos wie od czego jest?
4.mam zafire a 99 czy bedzie w niej instalacja pod mida choc nie posiada ona,aczkolwiek instalacja w komorze silnika jest przygotowana,tzn sa wtyczki pod czujniki klocków,oraz poziomu plynow,pod modul cc nie mogłem znalezc kostki,ale wiem ze opel robił instalacje od mida i cc w aucie ktorym go nie miało,a w kostce cc (kontroli żarówek) byla zworka,w vectrze b aie spotkałem z takim przypadkiem
5 w skrzynce bezpiecznikowej mam blaszki w miejscach gdzie w instrukcji obsługi w ogóle nie powinno być bezpiecznikow,w dwóch lub trzech miejscach tak jest,nawet na tylnej części oslony nic nie ma opisane,a blaszki puste sa,ktos wie ?
Pozdrawiam
1.obok fotela kierowcy pod progiem czarna zaokrągloną
2. Obok nóg kierowcy przy głównych zlaczach przy punkcie masowym zielona (podobna od sterownika skrzyni automatycznej)
3pod fotelem pasażera taka jak w drugim punkcie
Ktos wie od czego jest?
4.mam zafire a 99 czy bedzie w niej instalacja pod mida choc nie posiada ona,aczkolwiek instalacja w komorze silnika jest przygotowana,tzn sa wtyczki pod czujniki klocków,oraz poziomu plynow,pod modul cc nie mogłem znalezc kostki,ale wiem ze opel robił instalacje od mida i cc w aucie ktorym go nie miało,a w kostce cc (kontroli żarówek) byla zworka,w vectrze b aie spotkałem z takim przypadkiem
5 w skrzynce bezpiecznikowej mam blaszki w miejscach gdzie w instrukcji obsługi w ogóle nie powinno być bezpiecznikow,w dwóch lub trzech miejscach tak jest,nawet na tylnej części oslony nic nie ma opisane,a blaszki puste sa,ktos wie ?
Pozdrawiam
- zafirapawel
- Bywalec
- Imię: Paweł
- Auto: Zafira A 1.8
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: X18xe1