Wymiana, naprawa CIM
-
- Bywalec
- Model:
Bredzisz bo nie masz o tym pojęcia .MARK-62 pisze:Kolego dobrze napisałeś tylko nic nie zrozumiałeś.miałczyk76 pisze: Trzeba znać się na czymś a nie pisać bzdury.
Bateria i cim nic do gaśnięcia w trakcie jazdy nie ma .
Odpal samochód wyjmij baterię a będziesz wiedział co ma wspólnego.
A co do cim-a to też nie masz racji.
Już nie jednego cim-a zrobiłem i wiem co piszę.
Ale lepiej podpiąć komputer i sprawdzić.

Czasami lepiej nic nie pisać niż wprowadzać kogoś w bład .
Bateria w pilocie potrzebna jest do otwarcia dzrzwi z pilota a nie do odpału auta.

Radzę trochę się dokształcić na temat imo w oplach bo z taką wiedzą daleko nie zajdziesz .

mechanika,elektryka,elektronika OPEL .TECH2,MDI Warszawa tel.512956438
-
- Model:
- Flora
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
- Plec:
Jakoś nie chce mi się wierzyć :> (Znaczy wierzę, ale strasznie korci mnie aby sprawdzić)drahe pisze:Nawet jeżeli próbował to były to próby z góry skazane na niepowodzenie
Zdecydowanie tak i to jak najszybciej, bo moduł zacznie żyć własnym życiem i dojdzie do sytuacji, że np nie uruchomisz silnika.romanPRO72 pisze:mam podobny problem w zosce po wlaczeniu swiatel nie dziala klakson i funkcje w kierownicy nie odpowiadaja danym przyciskom czy w tym przypadku powinienem wymienic cim?
-
- Świeżak
- Model:
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
- Plec:
- Kontakt:
Zapytaj może pod tym adresem: http://www.zafiraklub.pl/profile. ... ile&u=6627 - shaqal

"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
-
- Świeżak
- Model:
-
- Mieszkaniec
- Imię: Darek
- Auto: Opel Zafira B
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z18XER
- Plec:
Panowie pomocy. Dzisiaj kupiłem sobie nową kierę i chciałem ją przełożyć , podczas przekładania chyba zle złozylem kierownice i taśme. Przez to zapaliła się lampka trakcji i nie działają kierunki. Zdjałem szybko spowrotem kiere i okazało się że żle ustawiłem taśmę - policzyłem obroty i ustawiłem tak jak powinno byc. Teraz kierunki odbijają ale kontrolka trakcji swieci dalej a OPCOM wyrzuca błąd w CIM : B1012-00 ( błąd położenia kąta skrętu) , w jaki sposób trzeba teraz kalibrować wszystko na nowo i czy OPCOMEM dam radę , pomóżcie