Wymiana baterii w kluczyku

Czyli problemy z prądem w Opel Zafira (osprzęt elektryczny, włączniki, przekaźniki, szyby elektryczne, oświetlenie itp.)

Moderatorzy: Sebu$, Tunio999

Wiadomość
Autor
sonnen_x
Świeżak
Posty: 15
Rejestracja: 11 lis 2017, 10:33
Imię: Marcin
Lokalizacja: śląskie
Auto: Kefir
Model: A
Oznaczenie silnika: Y20DTH
Plec:

#31 Post autor: sonnen_x » 13 lis 2017, 20:31

Mówię o przeniesieniu grotu nie o obróbce ślepego.

Awatar użytkownika
Sebu$
Zafiromaniak
Posty: 6482
Rejestracja: 23 wrz 2012, 20:43
Imię: Sebastian
Lokalizacja: Katowice
Auto: Zafira B OPC + BRC
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z20LEH
Plec:
Kontakt:

#32 Post autor: Sebu$ » 13 lis 2017, 20:35

sonnen_x pisze:Mówię o przeniesieniu grotu nie o obróbce ślepego.
no to powodzenia w takim razie
Nie jestem gruby i nie mam nadwagi. Wyniki są poprawne ! Ale kurde wyszło mi, że mam znaczny niedobór wzrostu :evil:
Obrazek
i już wiem, że nie jestem stary - jestem po prostu RETRO ....
:lol:

Oficer
Bywalec
Posty: 136
Rejestracja: 16 wrz 2016, 12:19
Imię: Dawid
Lokalizacja: Gliwice
Auto: Opel Zafira A 1.8
Model: ZA
Oznaczenie silnika: Z18XE
Plec:

#33 Post autor: Oficer » 13 lis 2017, 20:43

Ja tylko czekam na rozsypkę klucza. :cry: dioda się nie świeci, zasięg jeszcze w miarę. Na szczęście są 2 :roll:

Crazy
Zafiromaniak
Posty: 1780
Rejestracja: 25 maja 2016, 08:00
Imię: Dawid
Lokalizacja: Rzeszów
Auto: Insignia
Model: A
Oznaczenie silnika: A16LET
Plec:

#34 Post autor: Crazy » 13 lis 2017, 20:43

Sonnex to że dioda świeci się nie oznacza że koszyk trzyma się prawidłowo.
Diagnostyka komputerowa, programowanie, dorabianie kluczy OPEL wszystkie modele do 2020r.Odczyt kodu PIN/Car-Pass, rozszerzenie komputera Zafira C i inne
Pomoc przy zakupie pojazdu. Zapraszam

sonnen_x
Świeżak
Posty: 15
Rejestracja: 11 lis 2017, 10:33
Imię: Marcin
Lokalizacja: śląskie
Auto: Kefir
Model: A
Oznaczenie silnika: Y20DTH
Plec:

#35 Post autor: sonnen_x » 13 lis 2017, 20:54

Crazy, OK, to mimo wszystko poprawię luty.

Awatar użytkownika
Adamo76
Debiutant
Posty: 40
Rejestracja: 07 paź 2017, 06:32
Imię: Adam
Lokalizacja: Wolin
Auto: ZA OPC 2,2DTI
Model: A
Oznaczenie silnika: Y22DTR
Plec:

Re: Wymiana baterii w kluczyku

#36 Post autor: Adamo76 » 28 lis 2017, 06:14

Witam.
Mam pytanie dot pestki immo bo miałem i mam jeszcze taki problem z baterią i widzę że raz otwiera raz nie i muszę mechanicznie,więc kupiłem nową obudowę scyzoryk poprzekładałem wszystko bat przylutowałem bo jeszcze mogłem :P ale chcę kupić drugą obudowę i dorobić kluczyk bo mam tylko jeden ,ale nie mam drugiej pestki immo stąd moje pytanie czy z innego kluczyka od innego opla można tą pestkę przełożyć i OP Comem przypisać do mojej zośki? czy muszę kupić specjalnie nową pestkę ? Pin auta mam i Op coma ale chiński dlatego pytam czy to wszystko się uda.

Crazy
Zafiromaniak
Posty: 1780
Rejestracja: 25 maja 2016, 08:00
Imię: Dawid
Lokalizacja: Rzeszów
Auto: Insignia
Model: A
Oznaczenie silnika: A16LET
Plec:

Re: Wymiana baterii w kluczyku

#37 Post autor: Crazy » 28 lis 2017, 08:20

Kupujesz czysty transponder na allegro, wkładasz do pilota i programujesz immo, następnie programujesz pilot centralnego zamka i przypisujesz pilot do twojej centralki :)
Diagnostyka komputerowa, programowanie, dorabianie kluczy OPEL wszystkie modele do 2020r.Odczyt kodu PIN/Car-Pass, rozszerzenie komputera Zafira C i inne
Pomoc przy zakupie pojazdu. Zapraszam

Awatar użytkownika
Adamo76
Debiutant
Posty: 40
Rejestracja: 07 paź 2017, 06:32
Imię: Adam
Lokalizacja: Wolin
Auto: ZA OPC 2,2DTI
Model: A
Oznaczenie silnika: Y22DTR
Plec:

Wymiana baterii w kluczyku

#38 Post autor: Adamo76 » 28 lis 2017, 20:57

Ok dzięki :ok:

Awatar użytkownika
Adamo76
Debiutant
Posty: 40
Rejestracja: 07 paź 2017, 06:32
Imię: Adam
Lokalizacja: Wolin
Auto: ZA OPC 2,2DTI
Model: A
Oznaczenie silnika: Y22DTR
Plec:

Wymiana baterii w kluczyku

#39 Post autor: Adamo76 » 04 cze 2018, 20:37

Witam.
Wie ktoś może czy chińskim opcomem po wpisaniu pinu auta zaprogramuje nowy kluczyk? Mam nową pestkę do immo ale opcom wyrzuca mi że zły pin a podaję właściwy. Przerabiał to ktoś czy musze na techa ?
Pozdro.

Awatar użytkownika
Dziadek13
Zafiromaniak
Posty: 1920
Rejestracja: 26 wrz 2010, 21:28
Imię: Jorg
Lokalizacja: Mysłowice
Auto: VW Turan była zafira DTL
Model: Turan
Oznaczenie silnika: AVQ
Plec:

Wymiana baterii w kluczyku

#40 Post autor: Dziadek13 » 04 cze 2018, 20:50

Popatrz



Ostatnio zmieniony 04 cze 2018, 20:55 przez Dziadek13, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Adamo76
Debiutant
Posty: 40
Rejestracja: 07 paź 2017, 06:32
Imię: Adam
Lokalizacja: Wolin
Auto: ZA OPC 2,2DTI
Model: A
Oznaczenie silnika: Y22DTR
Plec:

Wymiana baterii w kluczyku

#41 Post autor: Adamo76 » 12 cze 2018, 19:02

Dziadek13 pisze:
04 cze 2018, 20:50
Popatrz



Na początek wielkie dzięki :ok: Filmiki pomogły ale nie mogę wyciągnąć pinu ,nie chce mi wyświetlić jak na filmie .Jedynie co mogłem to zapisać w pliku bin a niczym go otworzyć nie mogę a po wpisaniu mojego pinu wyskakuje mi czasowa blokada .

Awatar użytkownika
Dziadek13
Zafiromaniak
Posty: 1920
Rejestracja: 26 wrz 2010, 21:28
Imię: Jorg
Lokalizacja: Mysłowice
Auto: VW Turan była zafira DTL
Model: Turan
Oznaczenie silnika: AVQ
Plec:

Wymiana baterii w kluczyku

#42 Post autor: Dziadek13 » 15 cze 2018, 19:38

No pin to ciężka sprawa trza mieć carpassord do uzyskania w aso lub od producenta za opłatą,Bin można otworzyć w necie tych programów pełno ale potem ciężko namierzyć pin gdzie on leży.
Ostatnio zmieniony 15 cze 2018, 19:46 przez Dziadek13, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Adamo76
Debiutant
Posty: 40
Rejestracja: 07 paź 2017, 06:32
Imię: Adam
Lokalizacja: Wolin
Auto: ZA OPC 2,2DTI
Model: A
Oznaczenie silnika: Y22DTR
Plec:

Wymiana baterii w kluczyku

#43 Post autor: Adamo76 » 16 cze 2018, 14:04

Dziadek13 pisze:
15 cze 2018, 19:38
No pin to ciężka sprawa trza mieć carpassord do uzyskania w aso lub od producenta za opłatą,Bin można otworzyć w necie tych programów pełno ale potem ciężko namierzyć pin gdzie on leży.
No to teraz pytanie bo pin mam właściwy ponieważ gość który naprawiał mi cid wyciągnął pin za dopłatą i stwierdził ze ktoś wcześniej wbijal zły pin dlatego w opcomie wyświetla mi czasowa blokada proszę czekać. I powiedział ze musze zostawić auto na włączonym zapłonie nie odpalajac silnika przez co najmiej 2:40 min i wtedy wbić pin , bo kazde wylaczenie zaplonu liczy czas od nowa. I nawet w aso musialbym tyle czekać. Tylko czy mowił prawdę czy faktycznie tak musi być?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka i elektronika”