Fotka elektroniki Delphi

Moduł komfortu

Czyli problemy z prądem w Opel Zafira (osprzęt elektryczny, włączniki, przekaźniki, szyby elektryczne, oświetlenie itp.)

Moderatorzy: Sebu$, Tunio999

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
michanio91
Mieszkaniec
Posty: 209
Rejestracja: 26 sie 2017, 13:45
Imię: Michał
Lokalizacja: Osiek
Auto: Opel Zafira A OPC
Model: ZA
Oznaczenie silnika: Z20LET

Fotka elektroniki Delphi

#1 Post autor: michanio91 » 29 lis 2017, 20:24

Witam,
Ktoś posiada może zdjęcie modułu komfortu firmy Delphi, a dokładniej jego wnętrzności ?
Walczę z szybkami i coś tu nie gra cały czas, możliwe że ktoś mi podmienił elektronikę w sterowniku czy coś ...

pozdro :piwo:
"Nikt Ci nie zrobi tak,
jak sam sobie zrobisz."

Awatar użytkownika
Dziadek13
Zafiromaniak
Posty: 1918
Rejestracja: 26 wrz 2010, 21:28
Imię: Jorg
Lokalizacja: Mysłowice
Auto: VW Turan była zafira DTL
Model: Turan
Oznaczenie silnika: AVQ
Plec:

Fotka elektroniki Delphi

#2 Post autor: Dziadek13 » 29 lis 2017, 20:53

Elektronika w sterowniku zgrana jest z pilotem elektroniką pilota więc chyba nie to.
A co masz z szybami nie tak?.
Mam takie fotki.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ostatnio zmieniony 29 lis 2017, 20:58 przez Dziadek13, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
michanio91
Mieszkaniec
Posty: 209
Rejestracja: 26 sie 2017, 13:45
Imię: Michał
Lokalizacja: Osiek
Auto: Opel Zafira A OPC
Model: ZA
Oznaczenie silnika: Z20LET

Fotka elektroniki Delphi

#3 Post autor: michanio91 » 29 lis 2017, 21:13

Mam je,nie wiem jednak który pochodzi od Delphi.
Zrobiłem moduł,nie chodził.
Kupiłem moduł,nie chodzi.
Reszta rzeczy działa,w sensie szyby zaprogramowane,domykają się po przekręceniu kluczyka ... Tak że albo ktoś mi elektronikę zmienił albo dzieje się jeszcze coś innego.
"Nikt Ci nie zrobi tak,
jak sam sobie zrobisz."

Awatar użytkownika
Dziadek13
Zafiromaniak
Posty: 1918
Rejestracja: 26 wrz 2010, 21:28
Imię: Jorg
Lokalizacja: Mysłowice
Auto: VW Turan była zafira DTL
Model: Turan
Oznaczenie silnika: AVQ
Plec:

Fotka elektroniki Delphi

#4 Post autor: Dziadek13 » 30 lis 2017, 13:54

michanio91 pisze:
29 lis 2017, 21:13
Zrobiłem moduł,nie chodził.
Kupiłem moduł,nie chodzi.
O co tu chodzi?.
michanio91 pisze:
29 lis 2017, 21:13
Reszta rzeczy działa,w sensie szyby zaprogramowane,domykają się po przekręceniu kluczyka .
Czyli jest ok?.
Teraz starczy dołożyć układ do zamykania szyb z kluczyka bo centralka posiada tą możliwość (domykają się po przekręceniu kluczyka ).

Dodano po 15 minutach 5 sekundach:
Dziadek13 pisze:
30 lis 2017, 13:54
michanio91 pisze:
29 lis 2017, 21:13
Zrobiłem moduł,nie chodził.
Kupiłem moduł,nie chodzi.
O co tu chodzi?.
Jak kupujesz modół kmfortu to kupujesz z ori kluczykami i nie ma problemu tylko pestki imo przekładasz i gotowe.
Np. http://allegro.pl/sterownik-modul-24437 ... 04455.html
michanio91 pisze:
29 lis 2017, 21:13
Reszta rzeczy działa,w sensie szyby zaprogramowane,domykają się po przekręceniu kluczyka .
Czyli jest ok?.
Teraz starczy dołożyć układ do zamykania szyb z kluczyka bo centralka posiada tą możliwość (domykają się po przekręceniu kluczyka ).

Awatar użytkownika
michanio91
Mieszkaniec
Posty: 209
Rejestracja: 26 sie 2017, 13:45
Imię: Michał
Lokalizacja: Osiek
Auto: Opel Zafira A OPC
Model: ZA
Oznaczenie silnika: Z20LET

Fotka elektroniki Delphi

#5 Post autor: michanio91 » 30 lis 2017, 18:22

Dziadek13 pisze:
30 lis 2017, 14:09
michanio91 pisze:
29 lis 2017, 21:13
Zrobiłem moduł,nie chodził.
Kupiłem moduł,nie chodzi.
O co tu chodzi?.
michanio91 pisze:
29 lis 2017, 21:13
Reszta rzeczy działa,w sensie szyby zaprogramowane,domykają się po przekręceniu kluczyka .
Czyli jest ok?.
Teraz starczy dołożyć układ do zamykania szyb z kluczyka bo centralka posiada tą możliwość (domykają się po przekręceniu kluczyka ).

Dodano po 15 minutach 5 sekundach:
Dziadek13 pisze:
30 lis 2017, 13:54
michanio91 pisze:
29 lis 2017, 21:13
Zrobiłem moduł,nie chodził.
Kupiłem moduł,nie chodzi.
O co tu chodzi?.
Jak kupujesz modół kmfortu to kupujesz z ori kluczykami i nie ma problemu tylko pestki imo przekładasz i gotowe.
Np. http://allegro.pl/sterownik-modul-24437 ... 04455.html
michanio91 pisze:
29 lis 2017, 21:13
Reszta rzeczy działa,w sensie szyby zaprogramowane,domykają się po przekręceniu kluczyka .
Czyli jest ok?.
Teraz starczy dołożyć układ do zamykania szyb z kluczyka bo centralka posiada tą możliwość (domykają się po przekręceniu kluczyka ).
Chodzi o to co napisałem,ani robiony moduł ani kupiony nie działa... Ten który trzeba dołożyć by szyby zamykały się z pilota,układ na tranzystorze...
Ps. Właśnie nie wystarczy bo nie działa.
"Nikt Ci nie zrobi tak,
jak sam sobie zrobisz."

Awatar użytkownika
Dziadek13
Zafiromaniak
Posty: 1918
Rejestracja: 26 wrz 2010, 21:28
Imię: Jorg
Lokalizacja: Mysłowice
Auto: VW Turan była zafira DTL
Model: Turan
Oznaczenie silnika: AVQ
Plec:

Fotka elektroniki Delphi

#6 Post autor: Dziadek13 » 30 lis 2017, 19:49

michanio91 pisze:
29 lis 2017, 21:13
Zrobiłem moduł,nie chodził.
Tak zrozumiałem że zrobiłeś jak inaczej to można zrozumieć.
Pilot ci działa na centralny zamek?.
Kiedy nastąpiła ta awaria?.
Może masz odlutowane gniazdo baterii w kluczyku.

Awatar użytkownika
michanio91
Mieszkaniec
Posty: 209
Rejestracja: 26 sie 2017, 13:45
Imię: Michał
Lokalizacja: Osiek
Auto: Opel Zafira A OPC
Model: ZA
Oznaczenie silnika: Z20LET

Fotka elektroniki Delphi

#7 Post autor: michanio91 » 30 lis 2017, 22:12

O Paaaanie,
działa wszystko oprócz domykania szyb z pilota....
Wlutowany układ robiony przeze mnie, który jest za to odpowiedzialny - nie działa.
Kupiłem gotowca, który też nie działa - i to jest problem.
Coś jest nie tak w samochodzie , bo nie możliwym jest że nie działa. Jak pisałem wcześniej możliwe że ktoś podmienił mi elektronikę z Delphi na GM,ale nie wiem jak wygląda takowa elektronika, więc proszę o jej zdjęcie, jeśli ktoś się kiedyś w to bawił.

Nie wiem czego nie rozumiesz, jaśniej już się nie da ... :(
"Nikt Ci nie zrobi tak,
jak sam sobie zrobisz."

Awatar użytkownika
michanio91
Mieszkaniec
Posty: 209
Rejestracja: 26 sie 2017, 13:45
Imię: Michał
Lokalizacja: Osiek
Auto: Opel Zafira A OPC
Model: ZA
Oznaczenie silnika: Z20LET

Fotka elektroniki Delphi

#8 Post autor: michanio91 » 04 gru 2017, 21:09

Fotka Delphi ( nie sugerować się dodatkowym modułem ) :
Obrazek

Niestety nadal problemy z domykaniem :nie_wiem:
Ostatnio zmieniony 05 gru 2017, 19:32 przez michanio91, łącznie zmieniany 1 raz.
"Nikt Ci nie zrobi tak,
jak sam sobie zrobisz."

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka i elektronika”