pgorak pisze:W mojej Zafirze A, benzyna 1.8, 2001 rok, zmierzyłem orientacyjne zużycie oleju: ok. 4 l na 1000 km.
Zużycie zdecydowanie zwiększyło się po awarii rozrządu (pękniety pasek) i remoncie silnika. Aktualnie w aucie naprawiam też nagrzewnicę, która nadaje się do wymiany - bardzo dużo płynu chłodniczego wylewało się pod wycieraczkę kierowcy. Muszę też wymienić oring przy wlewie oleju ponieważ korek siedzi bardzo luźno i nawet przekręca się nieco w lewo podczas jazdy.
Czy któraś z tych trzech wymienionych rzeczy może Waszym zdaniem mieć związek ze zużyciem oleju, czy to są sprawy niezależne? Szczególnie interesuje mnie czy sytuacja z nagrzewnicą lub z korkiem może się przekładać na duże zużycie oleju.
Dziękuję!
Piotrek
4l na 1tys czy na 10tys (zgubiłeś jedno zero?)
bo jeżeli na 1000 to kosmos, zostawia ślady pod samochodem?
jeżeli po każdym postoju plama, to silnik do uszczelnienia i przy takim wylewie od razu widać skąd cieknie, jeżeli by to był orek to będzie ślad od niego i cały silnik po jednej stronie zarzygany, jeżeli nie ma śladów po postoju to popatrz w lusterko jak jedziesz czy nie jest niebiesko za tobą
pęknięty pasek mógł mieć na to wpływ - uszkodzony zawór, spadła gumka itp. - nawet przy naprawie głowicy zdarza się źle nabić uszczelniacz i może to być przczyna
cieknąca nagrzewnica tylko wówczas gdy jeździłeś bez płynu i silnik się przegrzał