Wymiana wyświetlacza w Zafirze B

Czyli problemy z prądem w Opel Zafira (osprzęt elektryczny, włączniki, przekaźniki, szyby elektryczne, oświetlenie itp.)

Moderatorzy: mariusz131, Tazz

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Bodek
Zafiromaniak
Posty: 16451
Rejestracja: 17 paź 2010, 12:28
Imię: Bodek
Lokalizacja: Polska B
Auto: Zafira_B_Cosmo
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z19DT
Plec:
Kontakt:

#121 Post autor: Bodek » 16 lis 2014, 13:23

MARK-62 pisze:No i już wyświetlacz CID BN zamontowany i wszystko na razie gra.
To w końcu jaki jest :?:

Dwu czy trzy - liniowy :?:

Wrzuć fotki zakładek.
Ostatnio zmieniony 16 lis 2014, 22:56 przez Bodek, łącznie zmieniany 1 raz.
:lis:

"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT

MARK-62
Przeglądacz
Posty: 75
Rejestracja: 21 lut 2014, 21:38
Lokalizacja: Zduńska Wola
Model:

#122 Post autor: MARK-62 » 16 lis 2014, 14:39

Wyświetlacz BN 3 liniowy fotki wrzucę jak zrobię chodzi ci o zakładki test mode czy o te zwykłe

Awatar użytkownika
Bodek
Zafiromaniak
Posty: 16451
Rejestracja: 17 paź 2010, 12:28
Imię: Bodek
Lokalizacja: Polska B
Auto: Zafira_B_Cosmo
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z19DT
Plec:
Kontakt:

#123 Post autor: Bodek » 16 lis 2014, 15:21

MARK-62 pisze:Wyświetlacz BN 3 liniowy fotki wrzucę jak zrobię chodzi ci o zakładki test mode czy o te zwykłe
Zwykłe zakładki
Ostatnio zmieniony 16 lis 2014, 22:56 przez Bodek, łącznie zmieniany 1 raz.
:lis:

"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT

MARK-62
Przeglądacz
Posty: 75
Rejestracja: 21 lut 2014, 21:38
Lokalizacja: Zduńska Wola
Model:

#124 Post autor: MARK-62 » 16 lis 2014, 16:50

3 liniowy zakładki chyba się nie różnią od 2 liniowego.

drahe
Mieszkaniec
Posty: 430
Rejestracja: 09 sie 2012, 09:13
Lokalizacja: Gliwice
Model:

#125 Post autor: drahe » 16 lis 2014, 21:34

Bodek pisze:
MARK-62 pisze:Wyświetlacz BN 3 liniowy fotki wrzucę jak zrobię chodzi ci o zakładki test mode czy o te zwykłe
Zwykłe zakładki
Już pisałem, trzy liniowy na głównym ekranie wyświetla:
1 zasięg
2 średnie spalanie
3 chwilowe
dwu liniowy:
1 zasięg
2 chwilowe spalanie

Jak naciśniesz BC masz na ekranie BC1 BC2 i stoper to samo w 2 i 3 liniowym.Róznica pomiędzy tymi wyświetlaczami jest tylko w ilości informacji na głównym ekranie.

Na zdjęciach w tym wątku jest pokazany GID i CID w wersji 3 liniowej.
Ostatnio zmieniony 16 lis 2014, 22:57 przez drahe, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
KIT GTO
Mieszkaniec
Posty: 412
Rejestracja: 10 cze 2011, 21:57
Lokalizacja: lbn
Model:

#126 Post autor: KIT GTO » 18 lis 2014, 21:15

jutro mogę wrzucić z polskim językiem ;)

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
cns80
Zafiromaniak
Posty: 1226
Rejestracja: 02 lis 2011, 11:15
Imię: Patryk
Lokalizacja: Warszawa [WT]
Auto: Renault
Model: Espace4
Oznaczenie silnika: J4BR

#127 Post autor: cns80 » 19 lis 2014, 08:32

drahe pisze:
MARK-62 pisze:Flora ja wiem jakie są wyświetlacze tylko chodzi mi o CID-a może gościowi chodzi o to że na jednym jest logo opla a na drugim jest logo opc nie wiem.
Chyba cid nie ma lini?

Bodek ja mam Zafire 1.8 to chyba nie ma znaczenia jaki CID kupię?
2 liniowy wyświetla na głównym ekranie: zasięg i spalanie chwilowe,
a 3 liniowy to co 2 liniowy plus spalanie średnie.
Szukaj CID-a o oznaczeniu BN.
Czyżby to było takie proste ?
Sama wymiana CIDa z dwu na trzy liniowy załatwi sprawę wyświetlania chwilowego spalania ?
Jeśli tak to to dość cenna informacja.
Obrazek

MARK-62
Przeglądacz
Posty: 75
Rejestracja: 21 lut 2014, 21:38
Lokalizacja: Zduńska Wola
Model:

#128 Post autor: MARK-62 » 20 lis 2014, 18:16

cns80 pisze:Sama wymiana CIDa z dwu na trzy liniowy załatwi sprawę wyświetlania chwilowego spalania ?
A co ma załatwić?
Przecież chwilowe spalanie w obu wyświetlaczach jest w tej samej zakładce.

drahe
Mieszkaniec
Posty: 430
Rejestracja: 09 sie 2012, 09:13
Lokalizacja: Gliwice
Model:

#129 Post autor: drahe » 20 lis 2014, 18:19

Też nie zrozumiałem tych wątpliwości :shock:

MARK-62
Przeglądacz
Posty: 75
Rejestracja: 21 lut 2014, 21:38
Lokalizacja: Zduńska Wola
Model:

#130 Post autor: MARK-62 » 20 lis 2014, 18:24

Pytanie do Bodka:
Czemu skasowałeś mój post z pytaniem o Navi CD70 i wysłałeś mnie do strony no której nie ma odpowiedzi a przecież mi nie chodziło o spolszczenie?
Napisałem ci mejla na którego mi nie odpowiedziałeśm

Awatar użytkownika
Bodek
Zafiromaniak
Posty: 16451
Rejestracja: 17 paź 2010, 12:28
Imię: Bodek
Lokalizacja: Polska B
Auto: Zafira_B_Cosmo
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z19DT
Plec:
Kontakt:

#131 Post autor: Bodek » 20 lis 2014, 18:57

MARK-62 pisze:Pytanie do Bodka:
Czemu skasowałeś mój post z pytaniem o Navi CD70 i wysłałeś mnie do strony no której nie ma odpowiedzi a przecież mi nie chodziło o spolszczenie?
Napisałem ci mejla na którego mi nie odpowiedziałeśm
Jeżeli nie przeczytałeś tematu który wskazałem - to nie znalazłeś ;)

viewtopic.php?p=164442
Ostatnio zmieniony 26 lis 2017, 10:16 przez rafant4011, łącznie zmieniany 1 raz.
:lis:

"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT

MARK-62
Przeglądacz
Posty: 75
Rejestracja: 21 lut 2014, 21:38
Lokalizacja: Zduńska Wola
Model:

#132 Post autor: MARK-62 » 20 lis 2014, 19:04

A przecież mi nie chodzi o spolszczenie

Awatar użytkownika
Bodek
Zafiromaniak
Posty: 16451
Rejestracja: 17 paź 2010, 12:28
Imię: Bodek
Lokalizacja: Polska B
Auto: Zafira_B_Cosmo
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z19DT
Plec:
Kontakt:

#133 Post autor: Bodek » 20 lis 2014, 19:44

MARK-62 pisze:A przecież mi nie chodzi o spolszczenie
Widocznie ktoś zaktualizował soft do wersji 12/2007, czyli spolszczenie nie wgrasz.
:lis:

"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT

Awatar użytkownika
cns80
Zafiromaniak
Posty: 1226
Rejestracja: 02 lis 2011, 11:15
Imię: Patryk
Lokalizacja: Warszawa [WT]
Auto: Renault
Model: Espace4
Oznaczenie silnika: J4BR

#134 Post autor: cns80 » 21 lis 2014, 07:34

MARK-62 pisze:
cns80 pisze:Sama wymiana CIDa z dwu na trzy liniowy załatwi sprawę wyświetlania chwilowego spalania ?
A co ma załatwić?
Przecież chwilowe spalanie w obu wyświetlaczach jest w tej samej zakładce.
Źle napisałem :oops:
Chodziło mi o średnie.
Czy faktycznie ZB będzie wyświetlała średnie spalanie na głównym ekranie po podmianie wyświetlacza ? I cz on jest plug&play ?
Obrazek

drahe
Mieszkaniec
Posty: 430
Rejestracja: 09 sie 2012, 09:13
Lokalizacja: Gliwice
Model:

#135 Post autor: drahe » 21 lis 2014, 09:18

Było o tym milion razy.Wyświetlacz jest sparowany z radiem.Przed wymianą radia/wyświetlacza musisz rozparować (wylogować) aktualny zestaw kodem "security code". Po wymianie z powrotem sparować.
Nowe radio/wyświetlacz musi być wcześniej wylogowane z poprzedniego samochodu.W przeciwnym wypadku musisz szukać elektronika który Ci to wyloguje.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka i elektronika”