Wymiana wyświetlacza w Zafirze B

Czyli problemy z prądem w Opel Zafira (osprzęt elektryczny, włączniki, przekaźniki, szyby elektryczne, oświetlenie itp.)

Moderatorzy: mariusz131, Tazz

Wiadomość
Autor
selwag
Posty: 3
Rejestracja: 05 lis 2015, 22:26
Lokalizacja: Rzeszów
Model:

#151 Post autor: selwag » 15 lis 2015, 21:16

Jestem umówiony z Drahe, wysyłam mu CIDa z Vectry. Ma go zrobić tak aby działał w Zafirce, zobaczymy jaki bedą wyniki :>
Ostatnio zmieniony 15 lis 2015, 21:17 przez selwag, łącznie zmieniany 1 raz.

drahe
Mieszkaniec
Posty: 430
Rejestracja: 09 sie 2012, 09:13
Lokalizacja: Gliwice
Model:

#152 Post autor: drahe » 15 lis 2015, 23:14

:ok:

Awatar użytkownika
KIT GTO
Mieszkaniec
Posty: 412
Rejestracja: 10 cze 2011, 21:57
Lokalizacja: lbn
Model:

#153 Post autor: KIT GTO » 27 lis 2015, 11:07

selwag pisze:Jestem umówiony z Drahe, wysyłam mu CIDa z Vectry. Ma go zrobić tak aby działał w Zafirce, zobaczymy jaki bedą wyniki :>
zrobione bo jestem ciekaw :>

drahe
Mieszkaniec
Posty: 430
Rejestracja: 09 sie 2012, 09:13
Lokalizacja: Gliwice
Model:

#154 Post autor: drahe » 27 lis 2015, 11:18

Niestety z mojej strony nie da rady :(
Ale dla kolego miałczyka to na pewno piece of cake :lol:
Aż dziw że jeszcze nic tu nie napisał.

Awatar użytkownika
KIT GTO
Mieszkaniec
Posty: 412
Rejestracja: 10 cze 2011, 21:57
Lokalizacja: lbn
Model:

#155 Post autor: KIT GTO » 27 lis 2015, 14:25

Irek, zluzuj szorty, :P
nic do ciebie nie mam i wymądrzać się nie będę, ale sam bym ci odrazu napisał że się nie da lecz wolałem poczekać
Marcin tez tego nie robi tak jak cały świat więc III wojna światowa między wami nie potrzebna 8)

drahe
Mieszkaniec
Posty: 430
Rejestracja: 09 sie 2012, 09:13
Lokalizacja: Gliwice
Model:

#156 Post autor: drahe » 27 lis 2015, 16:12

Luzik KIT nic co napisałem na pewno nie było do Ciebie :piwo:

miałczyk76
Bywalec
Posty: 188
Rejestracja: 16 maja 2010, 18:02
Lokalizacja: warszawa
Model:

#157 Post autor: miałczyk76 » 30 lis 2015, 23:52

drahe pisze:Niestety z mojej strony nie da rady :(
Ale dla kolego miałczyka to na pewno piece of cake :lol:
Aż dziw że jeszcze nic tu nie napisał.
Nie odpiszę bo już tyle lat czytam twoje brednie aż się do tego przyzwyczaiłem i mi to lotto . :lol:
Ciesz się że istnieję bo dalej byś grzebał w nosie i patrzył w okno a tak miałeś się od kogo uczyć .
Brniesz do przodu ale zawsze 2 lata do tyłu jesteś za mną .Pozdrawiam
mechanika,elektryka,elektronika OPEL .TECH2,MDI Warszawa tel.512956438

drahe
Mieszkaniec
Posty: 430
Rejestracja: 09 sie 2012, 09:13
Lokalizacja: Gliwice
Model:

#158 Post autor: drahe » 01 gru 2015, 09:20

A ty zajmowałbyś się dalej druciarstwem:
viewtopic.php?t=20571&start=15
Ostatnio zmieniony 26 lis 2017, 10:59 przez rafant4011, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
GOTI
Zafiromaniak
Posty: 3401
Rejestracja: 30 paź 2012, 18:50
Imię: Sebastian
Lokalizacja: Mysłowice / Stamford
Auto: Insignia
Model: ZA
Oznaczenie silnika: A18XER
Plec:
Kontakt:

#159 Post autor: GOTI » 01 gru 2015, 15:55

Panowie wyluzujcie troszeczkę, bo schodzicie z tematu :>

Kolejne posty nie związane z tematem będą kasowane :ok:
Obrazek

juvat1982
Posty: 3
Rejestracja: 19 lip 2014, 23:07
Lokalizacja: Lębork
Model:

#160 Post autor: juvat1982 » 14 gru 2015, 10:15

Koledzy posiadam cd50 phone z bursztynowym wyświetlaczem który ma coraz więcej "robaczków"(nie wiem jak to określić- coraz więcej świecących pixeli ). Zastanawiam się nad wymianą samego wyświetlacza ale pomyślałem żeby zmienić na cd40 operę plus kolorowy wyświetlacz- telefonu nie używam a muzyki słucham non stop. Ma mp3 ale wolę cd- wymieniłem rok temu laser na nowy. Czy połączenie cd40 plus kolorowy wyświetlacz jest możliwe?Może ktoś chce się zamienić? Gdzie w okolicy Lębork- Trójmiasto jest ktoś kto to zrobi-bo jestem zielony.

Awatar użytkownika
Flora
Zafiromaniak
Posty: 3178
Rejestracja: 14 paź 2013, 11:46
Imię: Marcin
Lokalizacja: Bydgoszcz
Auto: Zafira
Model: B
Oznaczenie silnika: Z19DTH
Plec:

#161 Post autor: Flora » 14 gru 2015, 10:42

CDC40 bez problemu współpracuje z kolorowym wyświetlaczem:

Obrazek

bleemek
Świeżak
Posty: 9
Rejestracja: 05 sie 2014, 20:53
Lokalizacja: Poznań
Model:

#162 Post autor: bleemek » 03 mar 2016, 08:35

Witam,

Pojawiły mi się martwe piksele na wyświetlaczu. Można to jeszcze jakoś uratować? Ktoś miał podobny problem? Czy to wina złego stanu akumulatora?

W załączniku zdjęcia.

Pozdrawiam.
Załączniki
IMG_20160127_160401_2.jpg
IMG_20160127_160401_2.jpg
Ekran

Awatar użytkownika
Flora
Zafiromaniak
Posty: 3178
Rejestracja: 14 paź 2013, 11:46
Imię: Marcin
Lokalizacja: Bydgoszcz
Auto: Zafira
Model: B
Oznaczenie silnika: Z19DTH
Plec:

#163 Post autor: Flora » 03 mar 2016, 09:13

Z pewnością nie jest to wina akumulatora, wyświetlacz jest uszkodzony mechanicznie. W przypadku prostych wyświetlaczy monochromatycznych pomagało czasami lekkie uciskanie i "masowanie" w miejscu uszkodzenia, ale tu wydaje się, że to właśnie jakiś nacisk spowodował pojawienie się uszkodzeń.

bleemek
Świeżak
Posty: 9
Rejestracja: 05 sie 2014, 20:53
Lokalizacja: Poznań
Model:

#164 Post autor: bleemek » 03 mar 2016, 09:28

Na półce przy wyświetlaczu kładę czasem telefon i to był chyba problem dla wyświetlacza.

Awatar użytkownika
paweldm
Zafiromaniak
Posty: 944
Rejestracja: 13 gru 2011, 00:03
Imię: Paweł
Lokalizacja: GST (pomorskie)
Auto: Zafira B Sport
Model: B
Oznaczenie silnika: Z20LER
Plec:

#165 Post autor: paweldm » 03 mar 2016, 10:46

Czy DVD90Navi również można odpalić taki korektor?
Jest Astra J 20dcti i Peugeot 308 1.6hdi
Była Zafira A 1.8 16v lpg i B 2.0 Turbo +lpg oraz zastawa, polonez, tempra, espace II i IV omega B, tigra, C3, C4 Grand Picasso, Outlander II, Berlingo III

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka i elektronika”