Czujnik temperatury cieczy chłodzącej
- jozek
- Mieszkaniec
- Model:
- Kontakt:
Czujnik temperatury cieczy chłodzącej
witam
czujnik temperatury płynu chłodzącego jaki i gdzie można go dostać?
z góry dzięki
czujnik temperatury płynu chłodzącego jaki i gdzie można go dostać?
z góry dzięki
Ostatnio zmieniony 14 gru 2010, 17:38 przez jozek, łącznie zmieniany 1 raz.
- MieHor
- Zafiromaniak
- Imię: Mieczysław
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DT
- Plec:
jozek1981, ofert jest zatrzęsienie, np. tutaj http://allegro.pl/listing.php/search?st ... _id=494886
Kolor ma znaczenie (w niektórych przypadkach, gdy są różni producenci zegarów, wtedy musisz trzymać się koloru).
Czujnik na kompa - to ten do ECU. Czujnik na zegary - to ten wkręcany w kolektor - do zegarów i MIDa (w niektórych modelach).
A w ogóle w ZA diesel jest wskaźnik na zegary ? W benzynowych Astrach G nie było takiego, sygnał do zegarów i MIDa szedł z ECU
Czujnik na kompa - to ten do ECU. Czujnik na zegary - to ten wkręcany w kolektor - do zegarów i MIDa (w niektórych modelach).
A w ogóle w ZA diesel jest wskaźnik na zegary ? W benzynowych Astrach G nie było takiego, sygnał do zegarów i MIDa szedł z ECU
-
- Świeżak
- Model:
Problem z czujnikiem temperatury cieczy chłodzącej
Witam.
Wymieniałem wczoraj termostat w mojej zośce.
Cała procedura przebiegała poprawnie bynajmiej tak mi się wydaje. Wymieniałem sam wkład. Dzisiaj podczas jazdy do pracy okazało się że czujnik temperatury nie działa a z pod osłony kolektora wydobywa się dym. Dym prawdopodomnie bieże się z wycieku płynu z pod obudowy termostatu ( bo tylko to odkręcałem) ale dlaczego czujnik nie działa?
Ma ktoś z drogich kolegów jakiś pomysł?
Wymieniałem wczoraj termostat w mojej zośce.
Cała procedura przebiegała poprawnie bynajmiej tak mi się wydaje. Wymieniałem sam wkład. Dzisiaj podczas jazdy do pracy okazało się że czujnik temperatury nie działa a z pod osłony kolektora wydobywa się dym. Dym prawdopodomnie bieże się z wycieku płynu z pod obudowy termostatu ( bo tylko to odkręcałem) ale dlaczego czujnik nie działa?
Ma ktoś z drogich kolegów jakiś pomysł?
-
- Świeżak
- Model:
-
- Świeżak
- Model:
Strzał w dziesiątke układ musiał być jeszcze zapowietrzony. Wsiadłem w zośkę i zrobiem pare kilometrów potem stanołem na kilka minut i znów machnołem pare km i wskaźnik zaczoł działać. Teraz chodzi jak malinka. Dziękuje panowie za podpowiedż. Pozdrawiam!!!!
[ Dodano: Wto Gru 21, 2010 21:23 ]
To jednak nie koniec problemów z czujnikiem temperatury teraz co ciekawe raz działa a raz nie. Mówiąc dokładnie jak odpalę silnik i jadę wskaźnik nie działa natomiast jak go zgaszę i za chwilkę odpalę ponownie już na ciepłym silniku wskaźnik zaczyna działać ( Styki sprawdziłem wszystko wygląda ok).
[ Dodano: Wto Gru 21, 2010 21:23 ]
To jednak nie koniec problemów z czujnikiem temperatury teraz co ciekawe raz działa a raz nie. Mówiąc dokładnie jak odpalę silnik i jadę wskaźnik nie działa natomiast jak go zgaszę i za chwilkę odpalę ponownie już na ciepłym silniku wskaźnik zaczyna działać ( Styki sprawdziłem wszystko wygląda ok).
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
- Plec:
- Kontakt:
Szukać się nie chciałopawcio782 pisze:mam zośke 1.8 benzyna + gaz pokazuje mi błąd czujnika temperatur płynu chłądzącego wyświetlanego jako usterke. mam pytanie gdzie mam szukac tego czujnika. proszę o pomoc

"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.